Wednesday, April 22, 2015

This & That

Eftersom det ekar någorlunda tomt på bloggen just nu tänkte jag mjukstarta för mig själv och skriva ett lätt inlägg om (mestadels) bokrelaterade saker som händer/hänt mig just nu. Läs det som verkar intressant (?) haha.

Jag är i en stoooor lässvacka just nu.

Jag läser Staffan Cederborghs Kickar och gillar egentligen boken (so far) men det är så sjukt svårt att orka ta upp den och börja läsa! Vet inte vad det är med mig, men hoppas på bättring snart. Jag har en del böcker som "måste" läsas innan maj, så jag börjar bli lite stressad. Hatar när läslusten försvinner :/

Nu får man äntligen säga "karaktär" om personer i böcker och filmer.

Jag läser litteraturkursen på IB och då är det väldigt "avancerade" litteraturanalyser man gör (åtminstone med min lärare, hon är superbra!) och petnoga med detaljer. Innan SAOL uppdaterade ordlistan så fick man t. ex. inte säga "karaktär" om en person i en bok, utan just "person", annars var det fel eftersom ordet karaktär officiellt sett bara betydde "egenskap/personlighetsdrag". Men nu kan man alltså äntligen säga karaktärer i recensioner och inte ha fel!

Jag kom trea i Litteralunds skrivartävling!

Vet inte riktigt hur det gick till men jag är förstås jättejätteglad! Brukar inte skriva dikter (och är lite missnöjd med rytm och ordval på några ställen, så här i efterhand) så det var extra roligt att det gick så bra. Det ska finnas en länk till PDF med bidragen på Litteralund.se men hittills funkar den inte som den ska...

Jag såg midnattspremiären till "Avengers: Age of Ultron" igår!


Som ett superduperentusiastiskt fan av Marvel Cinematic Universe-satsningen (och ganska stort fan av superhjältar och Marvel överhuvudtaget) gick jag så klart på midnattspremiären. Var jag trött efteråt? Ja. Försov jag mig på onsdagen? Ja. Var det värt det? JA!


Joss Whedon är ett geni och även om det inte var den bästa filmen i serien så älskade jag vad han gjorde med många av karaktärerna och humorn var on point, så ja... det enda klagomålet jag hade var att Tom Hiddleston stod med på rollistan men att (åtminstone) jag inte kunde hitta honom i filmen!

Den åttonde maj ska jag på bloggträff host:ad av Opal, Berghs, Semic och Natur & Kultur

Det ska förstås bli superkul (!!!) men jag undrar om någon annan ska dit? Kan, tyvärr, bli väldigt blyg ibland så skulle vara roligt att veta i förväg om någon annan jag "känner" också ska dit :)

8 comments:

 1. Replies
  1. Vad roligt (och skönt) att höra! Förra gången jag var på något liknande hade jag knappt hört talas om de andra bloggarna ens men nu blir det ju dubbelt så roligt att få träffa nån vars blogg jag brukar läsa! :D

   Delete
 2. Ååå jag vill verkligen se den nya Avengers! Den verkar så bra :)

  Jag har nominerat dig i en award (dock såg jag att någon annan redan hade gjort det, men då får du mer frågor att svara på iaf) :)
  http://countlessbooks.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se den! (!!!) Haha älskar hela serien så mycket :D

   Tack, vad roligt!

   Delete
 3. Grattis till tredjeplatsen! Vad roligt!!! :)

  Om du ska på bloggträff kommer det ju att vara en massa andra bloggare där också, och det är garanterat fler som är blyga. Det kommer att gå jättebra! Hugg tag i någon som ser blyg ut och börja prata. Sedan kommer allt att rinna på av bara farten. Hoppas att du får trevligt!

  Idag är det världsbokdagen och det firar man väl bäst med att läsa, eller? Det ska jag göra i alla fall!

  Kramelur!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! La just upp ett mer utförligt inlägg om det :)

   Och det låter som ett bra tips! Ska ladda och samla mod innan, men det går nog bra som du säger. (Hoppas jag!)

   Absolut! Med lite tur lyckas jag bli kvitt lässvackan också ;)

   Kramelur!

   Delete
 4. Vaaaaaa, fick man inte skriva karaktär innan? Det trodde jag verkligen, man förstår ju vad förslags karaktär det är, om det är i egenskap eller person. Jag tycker bara det gör det lättare :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men eller hur! Desto fler synonymer desto bättre, dessutom. Så det är skönt att det blivit officiellt nu haha :)

   Delete