Mitt Skrivande

Jag är en sådan där som skriver (och skriver och skriver) förutom att läsa och bokblogga. Här nedanför följer exempel på mitt skrivande i bakvänd kronologisk ordning:

Maj 2017 fick jag Stipendiet till Lars Gustafssons minne för unga skribenter på 50 000 kr, vilket varit bland det största jag varit med om. Jag skickade in tre texter och en presentation av mig själv, och två av de texterna finns att läsa på VLT:s hemsida.  Juryns motivering löd:
”I Lars Gustafssons anda binder Amanda --- på ett snillrikt och underfundigt vis samman det personliga ödet med världens gång. Förgänglighetens tragedi drabbar både den lilla människan och det stora sammanhang hon befinner sig i. Ansvaret och uppgivenheten inför den nära relationen liksom planetens framtid löper parallellt och är tätt sammantvinnade i Amanda --- rika språk och idévärld.
Amanda --- äger även på ett Gustafssonskt vis en litterär bredd i hur hon rör sig mellan genre och form. Hon besitter förmågan att på ett alldeles eget vis uttrycka sig både som poet och prosaförfattare och gestaltar sina berättelser och tankar i realismens klara närhet såväl som fantastikens experimentella mystik.”
Mer om mig och stipendiet kan man läsa här.


I april 2015 kom jag trea i Litteralunds skrivtävling för 15-18-åringar med dikten "Det finns två regndroppar som inte rimmar men alltid hör ihop". Om den skrev juryn:

"Det finns två regndroppar som inte rimmar men alltid hör ihop" är en text som svänger, drar och far. Den är som en sångtext med rim och rytm, med rikt och oväntat bildspråk, liv och sprak. Men det är också en berättelse om längtan, om omöjlig kärlek och drömmar, om lek, om äventyr, om lust och om besvikelse och ensamhet. Texten är skriven på en musikalisk prosa som vill sjungas."

Mer om det kan man läsa här.


2011 skrev jag och tre andra i min klass (6:an) ett utav de tio bästa bidragen i BRIS och New Body:s tävling "Vänskap i Framtiden". Deltagarantalet var 15 000, så jag minns att det kändes riktigt stort även om vi inte vann! (Annat än ett par New Body-strumpor var, haha.)2009 hade tidningen Aktiva en deckartävling för hela Sveriges fjärdeklassare, där novellen jag och en klasskompis skrivit vann förstapris. Det roligaste från den upplevelsen var motiveringen från Laura Trenter (Sveriges deckardrottning för barn&ungdom!), som satt i juryn. Hon beskrev vårt bidrag som:

"en jätte­bra, spännande, oförutsägbar och samtidigt sorglig historia. Allt finns där. Och intrigen är kanon. Berättelsen är medryckande och spännande från början till slut och läsaren blir överraskad flera gånger. Den är bra uppbyggd och skickligt skriven."I år (läsåret 17/18) tar jag sabbatsår och satsar på att skriva färdigt en roman jag jobbat på ett tag, samtidigt som jag jobbar till en del tävlingar vid sidan av. Drömmen är förstås att bli publicerad författare!

2 comments:

  1. Vad var den sista för någon tävling?

    ReplyDelete
  2. Jättebra!
    Jag skriver själv till den där fantasynovell-tävlingen som du skrev om på Novelltävlingar,. tack för tipset på den. Och jag förstår att du skriver och läser mycket p.g.a dessa placeringar! Fortsätt jobba och ge bra recensioner och skriverier så är jag övertygad om att du blir publicerad!

    ReplyDelete