Wednesday, April 8, 2015

Litteralund: Festival och skrivtävling

Läser man Bokugglans blogg ser man information om en viss skrivtävling för unga dyka upp någon gång varje år. Det brukar vara en väldigt öppen tävling där man kan skicka in noveller, dikter eller pjäser utifrån ett tema. I år skulle man välja en valfri låttext och skriva en text inspirerad av det.

Tjugofem utvalda bidrag får sedan vara med i en antalogi och en särskild vinnare får en läsplatta. Och i år har mitt bidrag faktiskt kommit med som ett av de tjugofem!


Men Litteralund handlar om mer än en skrivtävling, det är (som ni kanske gissat från rubriken) en festival också, med ett särskilt program för unga! Det kommer finnas många spännande författare där, t. ex. Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (Engelsfors-trilogin), Zulmir Bečević (Avblattefieringsprocessen), Johan Unenge (Eva och Adam), Julien Neen (Lou-serierna), Sala Silmukka (Röd som Blod), Cornelia Funke (Bläckhjärta) med flera! Plus att man kan titta på The Fault in Our Stars, träffa journalister och låtskrivare och så klart fika och träffa andra bokälskare.

Mer exakt information kan ni hitta här och bor ni i Lund eller i närheten rekommenderar jag verkligen att ni tittar in. Verkar jätteroligt!

4 comments:

 1. Stort, stort grattis!!!! Vad roligt att du kom med! Vore himla skoj att läsa något du har skrivit någon gång. :) Och man vet ju aldrig, det kanske blir så i framtiden. :)
  Var på biblioteket i Knivsta i dag. Premiär sedan det flyttade. Det var fint och jag hittade det jag var ute efter. Senast jag var på biblioteket var 2010... Men så blir det när man köper böcker i stället!
  Ha det bra!
  Kramelur!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Och jag hoppas verkligen det!! Haha :)
   Ja, det är mycket mer ljus nu i det nya! Däremot tycker jag att det är tråkigt att de separerat Barn och Ungdom så otroligt, för jag kan tänka mig att en del i yngre tonåren skäms över att gå in i barnrummet och därför låter bli vissa böcker.
   Köpa böcker funkar alltid bra!

   Detsamma, kramelur!

   Delete
 2. Vad roligt att du kom med i den! :)

  ReplyDelete