Sunday, November 18, 2012

Jennifer L. Armentrout

Jag råkade snubbla över den ganska korta boken (ca 200 sidor) "Tempting The Best Man" av J. Lynn. Och jag hade väl egentligen ingen direkt tanke på att läsa den, men så råkade jag öppna de sista sidorna... och fick syn på något jag kände igen.

Det visar sig att "J. Lynn", författaren som skriver Adult Romance är samma författare som "Jennifer Armentrout" som skriver Paranormal Romance / Young Adult. Det var ett ganska stort hopp mellan Chase Gambler och Daemon Black och jag hade nog inte kunnat gissa att det var samma författare (skillnaden på genren gjorde också ganska mycket).

Jag har sett en del liknande användningar av pseudonymer på sistone, där mer "kända" (ett relativt uttryckt) författare använder pseudonym när de byter genre. Jag kanske förstår att Armentrout inte vill att alla hennes tonårsfans ska ut och läsa lite mer smoky-stuff men ibland undrar jag om det är förlagen eller författarna som bestämmer det?

Jaja, det här var en ganska mysig-och-kort läsning och jag längtar tills tredje Lux boken, Opal kommer i december. Vill ha lite mer YA-armentrout - kanske ska läsa någon av Covenant böckerna? Om det är någon som läst dem, berätta gärna vad ni tycker, var de bra?

Och sen är det ju hennes andra, nya bok, som jag också vill läsa: Cursed. Den låter lovande.


2 comments:

  1. JLA använder sig av pseudonymen J. Lynn när hon skriver vuxenböcker därför att det redan finns en annan författare som heter Jennifer Armentrout och som skriver samma typer av böcker. :)

    Jag älskar Covenant böckerna. Half-Blood är väldigt lik Vampire Academy men sen blir serien mer originell. Cursed var sisådär, den skulle passat bättre som en serie.

    sv: Ja verkligen, även om det var ett fint (och sorgligt) slut så ville jag inte att det skulle vara slutet. ;)

    ReplyDelete