Sunday, March 29, 2015

En bokbloggares hemliga liv

Jag har blivit taggad av Beate och Petra att göra "En bokbloggares hemliga liv"-tagen (tack så mycket!) så ja... here goes! (Ber om ursäkt för att det blev så långrandigt.)


1. Hur länge har du bloggat?

Sen oktober 2012, så snart tre år! Det känns verkligen inte som att jag hållit på så länge så jag blir alltid lite överraskad när jag tänker på det.


2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?

Ju längre framåt i tiden man går desto svårare blir det förstås att säga säkert, men som det ser ut nu hoppas jag på att fortsätta många år till. Jag har dessutom upptäckt att jag kan använda bokbloggandet till så kallat "CAS" i skolan (jag går IB-programmet på gymnasiet) så just nu ser jag bara fördelar med bloggandet!

3. Vad är det bästa med att vara bokbloggare?

Böckerna? Gemenskapen? Läsglädjen? Alla tre tror jag :)

4. Vad är det värsta med att vara bokbloggare?

Kraven man sätter på sig själv! Jag skrev ett jättelångt inlägg förra våren om att man inte har några skyldigheter som bloggare och bara ska göra det man tycker är roligt... men samtidigt kan jag ibland känna mig pressad att läsa si och så många böcker, skriva så ofta och så vidare och så vidare.

En sak jag tänkt på speciellt är att jag ofta lät bli att läsa tegelstenar och omläsningar eftersom de antingen tog lång tid att läsa eller inte "gick" att skriva recension på. Men nu när jag blivit medveten om det själv har jag försökt ändra på det ;)

5. Har du svårt att skriva rubriker till din blogg?

Man kan ju alltid önska! Nej, precis som många andra svarat så skriver jag främst inlägg med standardiserade namn, t. ex. titel och författarens namn till recensioner.

6. Finns det några bokbloggare du beundrar?

Väldigt, väldigt många. Så många att jag nog inte nämner några specifikt eftersom jag bara kommer känna mig dum om några timmar när jag kommer på att jag glömt någon...

Men generellt beundrar jag folk som skriver A) roliga och fantasifulla inlägg B) ofta eller som C) har superfina bloggdesigner. Själv är jag för oteknisk för sådant, men jag älskar när en blogg ser så där ljus och proffsig ut!

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?

Det är ingenting jag tänkt på! Jag vet inte riktigt om det är något jag är särskilt sugen på heller, men kanske någon författare? Om man nu tänjer lite på definitionen av "bokblogg" eftersom författare ofta skriver mer om själva skrivandet av böcker än läsandet.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T. ex. vilken tid, klädsel, dryck m.m.

När jag får tid! Jag är inte en så pass rutinmässig person att jag skriver hela veckans inlägg på helgen och sedan tidsinställer dem (även om jag försökt, för det är roligare om det kommer inlägg ofta vs var tredje dag som jag oftast får till) utan det blir mest när jag känner att "nu måste jag skriva något snart!"

(Om ni lovar att inte skvallra för mina lärare så måste jag tyvärr erkänna att det skrivits en hel del på lektionstid också. Det kan bli vår hemlighet, right?)

9. Har du svårt för att skriva recensioner?

Jag har svårt för att sätta mig ner och börja, men själva skrivandet brukar inte vara något problem. Däremot är det alltid lite jobbigt om jag inte har den fysiska boken i närheten eftersom jag brukar inleda recensioner med ett citat och ibland har jag blivit tvungen att lusläsa goodreads efter något som passar...

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
11. Vilka taggar du för den här taggen?

Emma från Hundraböcker, Hannah från Drawreadandtakeaphoto, Carolina från RomeoandJuliet, Elvira (eller har du redan blivit taggad? jag dubbeltaggar för säkerhetsskull) från The World I Live in och Filippa från Countless Books.

6 comments:

 1. Tack så mycket för taggen! :D hoppades innerligt att någon skulle tagga mig, men det gör man väll alltid antar jag? Haha! Tack i alla fall! Och lovar att behålla din hemlighet .. Haha! ;) roligt inlägg att läsa förövrigt! /kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, visst gör man? Alltid extra roligt att bli taggad :)

   Ser framemot att läsa dina svar!

   Kram!

   Delete
 2. Nope, ska inte skvallra till din lärare, haha! Själv har jag läst e-bok på lektionstid .. ;D älskar också bokbliggarvärldeeen :))<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha tack! Ja, ibland kan det ju inte hjälpas... ;)

   Delete
 3. Vad roligt att se dina svar! :)

  ReplyDelete