Thursday, November 20, 2014

Tre dagar kvar av NaNoWriMo

Och jag har tröttnat på mitt manus. Eller, tröttnat är kanske fel ord: jag har insett att jag inte känner mig mogen mitt manus riktigt. Som sexton har man begränsade erfarenheter och en stor bit av boken jag skriver på (med start kapitlet innan detta) handlar om saker jag bara upplevt genom böcker. Vilket förstås är okej på sitt sätt, men det känns som om jag tvingas ta andras ord istället för mina egna, och det faller rätt platt. Är inte ett dugg kul att skriva.

Som ni ser till höger har jag 4337 ord kvar. Ingenting! Tre dagars kvot, liksom. Men mitt är inte att skriva 50 000 ord, utan att skriva klart boken, som uppskattningsvis lär landa på 75 000 ord. Åtta och ett halvt kapitel till.

Är det värt att skriva klart boken så att jag kan gå tillbaka och fylla in delarna jag tycker brister allteftersom?

Det skulle förstås vara otroligt skönt (och häftigt) att kunna säga: jag har skrivit en bok. En hel freaking bok. Samtidigt känns det tradigt att skriva något som känns dåligt och framtvingat.

Hälsningar,

En som tvivlar

PS! Hoppas att det går bra för alla er andra Wrimos som sitter och skriver i novembermörkret. Vi börjar närma oss slutet på tunneln nu... ;) DS.

4 comments:

 1. Självklart ska du skriva klart!!!! Man kan alltid gå tillbaka och ändra, eller börja om från början vid en tidpunkt när det känns rätt. Skithäftigt att skriva klart en hel bok, även om den känns lite fel. För har du skrivit en kan du skriva fler. :) Jag håller tummarna! Lycka till!
  Kram på dig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det här var nog precis vad jag behövde höra, tack så mycket!

   Kramar! :)

   Delete
 2. Jobbigt att känna att ens egna erfarenheter "inte räcker till" men å andra sidan är det vad fantasin är till för! Du klarar det, nu är det SÅ LITE KVAR! Om du känner att du inte vill ödsla så oerhört mycket tid så kan du hasta med slutet lite (om det går). Då har du ju verkligen skrivit en hel bok, och om eller när du känner dig redo att gå tillbaka och redigera så har du ändå händelseförloppet klart för dig! :) Oavsett så tycker jag DEFINITIVT att du ska köra fram till 50k, att vinna NaNo är ett oerhört stolt ögonblick :D Lycka till och kör på! You can do it!! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. TACK FÖR PEPPEN!

   Imorgon ska jag bannemej ta mig hela vägen fram. Har gjort lite som du sagt och börjat hasta mig igenom det som är kvar (släppte på minimum gränsen ord per kapitel, så att bara nyckelscenerna är kvar) och då släppte det lite :)

   Grattis igen! :D

   Delete