Tuesday, November 4, 2014

Jag vet att jag pratar om musik lite för ofta

... men ibland är det svårt att låta bli. Det är lite som med en bra bok - man vill dela det med andra. Nu i NaNoWriMo-tider lyssnar jag på mer musik än någon annan gång på året för att riktigt kicka mig igång till skrivandet (som förresten går väldigt, väldigt bra än så länge i år) så jag tänkte att jag lika gärna kan dela med mig av mina favoriter för stunden. (SPOTIFY-LISTA LÄNGST NER! :))

Först och främst mitt nuvarande favoritband (som jag absolut inte kan lyssna på medan jag skriver eftersom deras låtar är för distraherade):
Years & Years. För de som tittar mycket på TV kanske man känner igen sångaren Olly Alexander från "Skins", eller en del indiefilmer. Själv är jag inte mycket för sådant, utan hittade honom genom bandet. Och tja, jag förstår mig inte riktigt på deras första EP, men resten.... SÅ MYCKET KÄRLEK! Älskar låtarna. Älskar dem. Även om nästa alla låtarna handlar om imperfekta kärleksförhållanden så gör de mig alldeles lycklig på något sätt. De har ett så unikt sound, häftiga texter och ja... de är på väg upp i musikindustrin nu, vilket är extra spännande.Hudson & Taylor. Mycket känslor i deras låtar, som går hur bra som helst att skriva till. Väldigt akustiskt, återigen grymma texter, och så fina harmoniseringar. Favoriter är (bland annat) Hideaway, Care och Second Best.


Ben Howard. Motiveringarna till varför jag gillar hans låtar så mycket är ungefär desamma som de ovan, men har ett mer drömskt sound än de andra två. Det här är nog favoriten att skriva till. Några av låtarna jag tycker bäst om är Black Flies, Everything och Gracious. 


Matt Corby. Litet "äldre" sound på låtarna (ja, jag tänker missbruka det ordet) men påminner i övrigt om de andra. Jag vet, min smak verkar inte alltför varierad, men jag har valt ett axplock av artister jag lyssnar på just nu och de här kommer jag särskilt att tänka på. Favoriter hos Matt är Big Eyes och Souls A'fire, jag har ärligt talat inte hunnit lyssna på så mycket mer av honom.

Jag inser nu att jag kunde gjort det mycket smidigare genom att bara sätta ihop en spotify-lista (vilket jag nu gjort) och dela. Det här är alla låtar som passar det jag skriver just nu, som jag plockat ut ur en mycket större lista. De och Years & Years :P Eftersom jag buntade ihop dem artist efter artist tror jag att man med fördel kan "shuffla" genom den. 
Vet inte riktigt vad jag försöker säga med det här inlägget, men... känner ni till någon bra artist/något bra band som ni tror jag skulle gilla så får ni gärna tipsa mig! I övrigt kommer en recension på The Unbecoming of Mara Dyer snart. Lycka till med Nanowrimo, alla ni som skriver!

3 comments:

 1. Åh Years & Years har jag inte lyssnat på tidigare, men de var ju också jätte bra :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja! Haha är helt kär i dem <3 >.<

   Delete
  2. Haha ja, man får se till att bunkra upp med bra musik nu när man lyssnar så mycket, annars tröttnar man så fort :) <3

   Delete