Wednesday, January 14, 2015

Författarbloggar

Jag är ju (som många andra) intresserad inte bara utav att läsa böcker, utan att skriva dem också. Drömmen är sedan länge att någon gång få publicera en bok. Därför tycker jag om att läsa författarbloggar, om skrivande, redigerande, förlag och marknadsföring och allt vad det kan vara.

Mina favoriter är:

  • Simona Ahrnstedt - Sveriges romancedrottning! Hon är en väldigt flitig bloggare om både sitt författarskap och liv och skriver väldigt bra inlägg om skrivprocessen m.m. Väldigt ärlig och rolig, man får verkligen följa både hennes highs och lows.
  • Debutantbloggen - tror inte att någon lyckats missa den här. Varje år väljs fem debutanter ut att få skriva en gång i veckan under ett år, om hur de debuterar som författare. Det är mycket skrivande, väldigt mycket marknadsföring, men framförallt väldigt mycket nerver och hopp och funderingar om branschen de hoppat in i. Och uppdateringar varje dag!
  • Christin Ljungqvist - nu har jag faktiskt aldrig läst någon av hennes böcker, men henne blogg har jag följt ett bra tag. Den innehåller väldigt mycket skriv, men också intressant om genrer m.m. Eftersom hon dessutom tillhör "min" genre med ungdomslitteratur/YA så är ju det extra roligt. 

Följer ni några författarbloggar? Tipsa gärna! 


Klicka på bilden för att komma till ursprungshemsida!


1 comment:

  1. Svar: Haha, verkligen! Alltså vissa dystopier känns verkligen som att författaren har suttit hemma och försökt komma på det mest skumma konstiga någonsin och därefter försökt hitta på en bakgrundshistoria till det. Och ofta tycker jag att bakgrundshistorierna verkligen inte håller, så det känns ofta ologiskt och orealistiskt. Jag tror att dystopitrenden kommer att hänga kvar länge, precis som paranormal romance.

    ReplyDelete