Friday, July 4, 2014

Rise of the Guardians (finns tydligen också som böcker)Förra året släppte Dreamworks sin film Rise of the Guardians, där Jultomten, Tandfén, Påskharen, John Blund och Jack Frost samlas för att skydda världens  barn mot mardrömmar.  Jag älskar verkligen Jack Frost som karaktär (och ja, jag tittar på Dreamworks filmer oavsett avsedd målgrupp) men vad jag inte visste var att filmen är (löst) baserad på en barnboksserie - som jag råkade hitta på biblioteket här om dagen.

Kolla in de här fina (gorgeous) illustrationerna!Tyvärr förstörde jag de här två med konstigt ljus i mitten...North är alltså jultomten i filmversionen, och introduceras i bok ett i bokserien. I bok två introduceras påskharen, så jag antar att det  är en guardian per bok?

4 comments:

 1. Målgrupp är ett fult ord som man inte ska bry sig om när det gäller böcker och filmer! ;) Såg Disneyfilmen Frost häromdagen och älskade den (trots mina 35 år!) Och så älskar jag ju Young Adult-böcker. :) Så nä, skit i målgrupp och gör som du vill!

  Trevlig sommar! Och trevlig läsning! (själv fastnade jag i "Legend" av Marie Lu idag - skitbra än så länge!)

  Kram på dig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det har du helt rätt i Gabriella!

   Tack så mycket, och detsamma. Jag hoppas du tycker ännu bättre om Legend än jag gjorde, berätta gärna när du läst klart den!

   Kram!

   Delete
  2. Hej igen Pandan!
   Läste ut "Legend" på bara några dagar så nu kan jag berätta vad jag tyckte. :) Var tvungen att läsa din recension innan så att jag hade koll på vad du tyckte. Och...jag håller med dig. Jag älskade boken medan jag läste men den dröjde sig inte kvar lika starkt som jag trodde att den skulle göra. Den var helt i min smak med mystiska konspirationer och spänning, och jag längtar efter att läsa "Prodigy" men jag blev inte besatt som jag kan bli av vissa andra böcker. Jättebra var den i alla fall, oavsett hur länge jag kommer att minnas den. :) Lite luddigt och dubbeltydigt men det är så jag tycker.

   Ha det bra! Flyt inte bort i värmen!
   Kram!

   Delete
  3. Jag hoppas verkligen också på Prodigy, men har inte fått tag på den än. Luddigt och dubbeltydigt gör inte så himla mycket.

   Detsamma, kram!

   Delete