Friday, May 9, 2014

Three Hype Disappointments

Vi har nog alla stött på dem. De otroligt, underbart, fenomenalt, otroligt, fantastiska böckerna som du bara måste läsa (!!!!) Majoriteten av de här böckerna lever faktiskt upp till förväntningarna, överlever hypen och blir nya favoriter. Tyvärr finns det också böcker som inte gör det.

Jag tänkte dela med mig av tre sådana besvikelser.1. Shatter Me av Tahereh Maffi

Jag vet inte riktigt om den här räknas, för jag läste den innan hajpen kom till Sverige, d.v.s. när knappt någon pratade om den. Vad jag tyckte kan man läsa här, men det faktum att jag aldrig ens skrev någon recension säger väl allt. Att den blev så populär kom lite som en överraskning för mig, och jag kanske ger den ännu ett försök för att se om jag bara råkade missa förtrollningen. 2. Cirkeln (Engelfors-trilogin) av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Låt mig förklara: jag tycker verkligen inte att det här var en dålig bok. Tvärtom tyckte jag väldigt mycket om den. Den var ju jättebra! Och jättesvensk! Ändå har jag inte haft någon vidare lust att läsa varken Eld eller Nyckeln hittills, och det har gått mer än två år. Så den hypen har jag tyvärr inte kunnat haka på, men hoppas kunna göra det innan filmen kommer.

Recension finns tyvärr inte, eftersom jag läste den innan bloggen startades.


3. Hemligheternas  rike av Kristin Cashore

Den här svider fortfarande lite. Jag älskade ju nästan de två första böckerna i serien, de var så himla bra. När jag såg omslaget för första gången var jag hur taggad som helst, ville verkligen läsa den, på en gång helst! Men av någon anledning har jag inte lyckats ta mig igenom den efter ett par tappra försök. Vi klickar inte, helt enkelt. Eftersom jag dessutom spenderat tvåhundra spänn på boken är det en rejäl besvikelse. Värst är väl att många andra kallar den bäst i serien. Jag vill också känna så! 


2 comments:

  1. Jag tycker verkligen att du borde ge shatter me ett nytt försök. Själv är jag stört förälskad i den boken, bara älskar språket! Hoppas du ger den ett nytt försök! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag lutar verkligen mot att göra det, så vem vet? :D

      Delete