Sunday, December 22, 2013

TBR under jullovet

Under hösten har jag haft en hög med olästa böcker som successivt växt sig större ju närmare jul vi kommit. Det har varit en blandning av recensionsexemplar, presenter och böcker jag köpt till mig själv. Nu när jag äntligen är ledig och inte har läxor och prov att fokusera på tänkte jag ta tag i den högen. Mysiga lässtunder väntar, med andra ord. Här är de allra flesta böckerna, eller åtminstone de jag tror jag kommer läsa:Böckerna är, från höger till vänster i mittenraden:

  • Geekhood: Close Encounters with the Girl Kind - det här är en bok jag köpte i London i somras och som jag läst ungefär halvvägs i innan jag plockade upp en annan bok och glömde bort den. Handlar om en nördig kille som spelar Dungeons & Dragons (vilket jag också gör ;)) och stöter på kärleken för första gången. Älskar omslaget!
  • The Brightest Star in the Sky - måste göra en confession här: jag har aldrig någonsin läst en Marian Keyes bok förut. There, I said it. Min kompis älskar henne dock och de här engelska omslaget var . himla. fina. så blev jätteglad när jag fick dem i konfirmationspresent i somras. Har ingen aning om vad den handlar om dock ;)
  • The Mystery of Mercy Close - återigen, superfint omslag, det får en verkligen att vilja läsa boken! Jag hoppas verkligen att jag också gillar Keyes böcker.
  • Dies the Fire - det här är en vuxenbok med postapokalyptisk handling som öppnade jättespännande, men som jag p.g.a. konfirmation och skolan la ifrån mig. Ser fram emot att läsa klart den dock, en kompis till mig köpte den åt mig när vi var på The English Bookshop eftersom det är en av hans favoritböcker. Älskar även här omslaget, kvalitén är helmysig!
  • Etiquette & Espionage - den här boken har jag inte hunnit läsa än på grund av ren och skär lathet. Älskar Gail Carriger och älskade förhandstitten av boken så köpte även den i London men har inte orkat läsa den än. Det ska det dock bli ändring på nu! Det är en steampunk bok om en spionskola, om jag inte misstar mig helt. 
Bakre raden och till sist den liggande boken:

  • Han åt mitt hjärta - jag har skrivit om den här boken förut, fick den som rec-ex tidigare i år. Handlar om svenska varulvar som (enligt baksidan) käkar Sverigedemokrater. Spännande, och urgulligt format, ser ni hur liten den är?
  • Legend - den här har jag också nämnt tidigare, även den ett rec-ex, och jag tror ni alla vet vad den handlar om. En YA-dystopi som berättas ur två perspektiv i alla fall. Den här lånade jag ut till en kompis när jag själv var halvvägs igenom boken och har därför inte läst klart den. Inte riktigt lika imponerad av den som de flesta andra bokbloggarna dock. Hittills vill säga.
  • Lögnen på femte våningen - ytterligare ett rec-ex som kanske inte riktigt passar min stil. Vill förstås ändå läsa ut den (den är inte särskilt lång) så tänkte att det får bli dags nu.
  • The Hidden Kingdom - det är lite synd att den här boken ligger ner egentligen, för den är nästan överdrivet snygg. Får ta en ny bild när jag ska recensera den helt enkelt. Den här boken köpte jag för tre år sedan när jag var i London för första gången och det har aldrig riktigt blivit av att läsa den än. Men fin är den!

2 comments: