Friday, December 1, 2017

Augustgalan

I måndags var Augustgalan på konserthuset i Stockholm, och en av mina bästa vänner var nominerad till Lilla Augustpriset för sin novell Flaskskeppsdag. (Läs gärna den och de andra nominerade på webben här!)

Kolla vad fin! Tycker hon gjorde sig bra i the August glow, sådär. 

Jag fick äran att vara hennes +1, och ruschade direkt från jobbet till mötesplatsen för de nominerade i lilla-kategorin och deras medföljande. Kändes rejält oglamoröst kan jag lova! Men blev snabbt bättre när vi drack (alkofria!)drinkar och minglade med de andra. Henning Bollmark, nominerad för diktsviten De fyra årstiderna, hade till och med gått på samma gymnasieskola som vi fast i årskursen över, så det var så klart lite extra roligt.

Själva galan var som väntat supertrevlig, jag tycker att alla som presenterade böckerna i de olika kategorierna var fantastiska, och livebandet Good Harvest var riktigt mäktiga. Jag var kanske liiiite besviken att Dumma teckning! inte vann b&u-kategorin (den är så klockren! Fast jag är också lite partisk, för jag har faktiskt inte läst vinnarboken än. Den är säkert fantastisk den också.)

I övrigt tippade jag rätt vinnare i tre av fyra kategorier (alla utom b&u dårå). Det var lite tröst ändå att vi var så helsäkra på att Saga Miketinacs diktsvit Den röda cykeln skulle vinna om nu Anna inte skulle göra det. (Och vi har faktiskt bevis, i form av en chattkonversation!)

Vi skrev lite fler komplimanger längre ner,
men jag tycker datumstämpeln räcker ;)

Om maten kan jag säga tre saker: 
1) den vegetariska var JÄTTEGOD (tydligen var inte köttvarianten lika mycket av en höjdare, men vad vet jag!)
2) det är en himla konstig grej att stå och äta med en tallrik i ett knökfullt rum med vinglas balanserande i en plastmojäng fasthakad i tallriken? Det är liksom mingel, fast ändå inte, för man är livrädd att stöta till någons tallrik/glas om man flyttar sig.
3) det kändes lite mer som en förrätt (det var alltså en tallrik med många små delikatesser på) än riktig mat. För de som faktiskt betalat för sina biljetter (cirka 900 spänn) kan jag tänka att man, lagom vrålhungrig, vill ha liiiite mer. Fast det hade nog varit svårt att äta stående. 
Sammantaget betyg är i alla fall klart godkänt! 

Kvällen avslutades med vad Anna och jag (eller det kanske är mest jag, som skämt när jag swishar pengar för delad betalning) börjat kalla "kulturellt-fyllekäk". Dvs. ett stopp på Max för lite pommes frittes och mozarella sticks/chilli cheese bites. Flottigt och härligt sådär, funkar lika bra efter en gala som teaterbesök.

Vad tyckte ni om årets vinnare? 

9 comments:

 1. Hej! Jättefint skrivet, din vän verkar som en otroligt fantastisk och extraordinär människa och jag måste säga att outfit och novell var on point. Och en så pricksäker förutsägelse? Förmodligen av gudomlig härkomst dessutom. Kul att du var med också.

  //Anonym kulturellt-fyllekäksfantast

  ReplyDelete
 2. Du får gärna kika in på min blogg för att delta i en tävling där man kan vinna en inbunden bok av De fördärvade av Karin Slaughter! :)

  ReplyDelete
 3. Good time to post these these things.I like it very much.Dissertation VS Thesis

  ReplyDelete
 4. Writing a coursework is a very challenging task if you have to complete it for the first time in your life. I know that students feel highly depressed during this process. That is why, there is coursework writing help that can help you feel happier.

  ReplyDelete
 5. Peky.AZ is a popular website of Azerbaijan and bring latest updates form the current affair of worlds
  Thank for sharing this post
  xeberler
  son xeber

  ReplyDelete
 6. People who write are sad, but writers are not, because writers are not the ordinary people that are the people who are addicted to writing and who give the part of their solve writing differetn articles and papers and essay, our writers from https://papers-land.com/ are that of kind

  ReplyDelete
 7. Thanks for writing this! It’s exactly how I feel about it! It’s extremely annoying how so many people cheat just to make themselves “look good” .

  Free WordPress Themes
  Free WordPress Portfolio Themes

  ReplyDelete
 8. Augustgalan is a very cleaver women and he describe clearly his all steps in this post. Enjoying to read
  classic car storage nyc

  ReplyDelete