Saturday, January 30, 2016

Jul- och födelsedagsböcker

Det här är ett så otroligt klassiskt haul-inlägg (att visa vilka böcker osv man fått i present) men jag lyckades faktiskt ändå glömma bort det. Ända tills bästa Gabriella frågade efter det, vilket jag förstås är tacksam för! Så... här kommer böckerna jag fått under vintersäsongen.

Och som en liten sidenote: Jag fyllde arton för snart en månad sedan?! Helt galet!

I alla fall!:


Mina julklappsböcker ovan! 

Carrie Hope Fletchers All I Know Now (älskar henne som bloggare, så varför inte?! har dock tappat bort dustjacketen så den ser lite pyjamasaktig ut)

Simona Ahrnstedts En enda hemlighet - Alltså bästa Simona! Slukade den i ett nafs, så klart. Fattar egentligen inte varför jag väntat nästan ett år sedan den kom ut?

Tove Janssons Sommarboken - hört så mycket fint om denna! Och älskar ju Tove Jansson, så blev glad när jag hittade den under omslagspappret. 


Sedan födelsedag!:

Rainbow Rowells Carry On
Maggie Stiefvaters Blue Lily, Lily Blue
Salla Simukkas Svart som ebenholts (äntligen!)

En anteckningsbok med Mårran på, och matchande, supergulligt
Muminfamiljs bokmärke (vi var i Finland över nyår, haha).


Extra plus: Miniatyrmakaren, som jag fick som rec-ex! 
Supertaggad på den.


Ännu en liten sidenote? Kan tänka mig att de flesta bokälskare inte är jättestora fans av ishockey (det finns ju inte någon direkt koppling) men jag råkar vara född i en solklar hockeyfamilj och klassar nog hockeytittande och läsning som nästan jämbördiga intressen, så vill bara commemorate ett av årets toppögonblick på bloggen.

Jag var nämligen i Helsingfors och såg två JVM-matcher över nyår. Så galet härligt!


4 comments:

 1. Härligt att du är igång och bloggar igen!!! Vad många fina böcker! "Sommarboken" har jag läst och den är jättefin.:) "Miniatyrmakaren" fick jag i julklapp, fast på engelska. Hoppas att jag vågar läsa den...

  Ha det bra! Och grattis i efterskott på den stora artonårsdagen! :)
  Kramelur!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jag hoppas jag håller i det nu! Har känts roligt att blogga igen för första gången på länge så jag hoppas verkligen det :D

   Tack så mycket!
   Kramelur!

   Delete
 2. Först: GRATTIS!! Tror inte jag har sagt det, även om jag ju vetat om att du fyllt ... :S

  Och det andra: WAAAAH var du i Helsingfors och såg på hockey? Så himla avis. Var av någon anledning inte det själv ... trots att jag inte ens bor särskilt långt från vår huvudstad :S eller helt ärligt såg jag bara finalen i år .. eh. Glömde liksom lite bort det innan :S men det gick ju bra för både Sverige och Finland så det var ju kul :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. TAAACK!

   Och jaaa, så härligt! Sverige gick det väl så där för i slutspelet (även om de var bäst i gruppen osv) men Finland hade ju ett riktigt bra lag! Vi blev lite småkära (mamma och pappa inklusive) i Kasper Björkqvists peppiga finlandssvenska haha :D

   Delete