Wednesday, October 24, 2012

Obsidian - Jennifer Armentrout

Beautiful face. Beautiful body. Horrible personality. It was the holy trinity of hot boys.

Katy flyttar tillsammans med sin mamma till en liten stad ute på landet i West Virginia. I huset intill bor ett par tvillingar - den våldsamt snygga Daemon, som Katy både hatar och finner sig hopplöst dragen till, och Dee, som genast blir hennes bästa vän.

Men allt verkar inte stå helt rätt till i huset, och ju mer Katy umgås med Daemon och Dee... desto underligare saker börjar hända. Hint: det har något med aliens att göra.

Omdöme: Obsidian har upplägget för att vara den mest klichéartade paranormal romance-romanen i historien. Men den är faktiskt både välskriven och underhållande och inte alltid helt förutsägbar. Dialogen är rapp och rolig, fylld med sarkasm och nördiga referenser, vilket var roligt.

Ett stort plus med boken är att Daemon och Katy inte föll huvudstupa för varandra. Visst blir de omedelbart attraherade - men deras starka personligheter kolliderar med dunder och brak. En stor del av boken består av deras underhållande, ibland sexuellt laddade, gräl. Något annat jag tyckte om var att Katy lyckades med att både vara en stark huvudkaraktär och vara verklighetstrogen på samma gång. Plus att hon bokbloggar!

Armentrout lade även till tre kapitel i slutet av boken som innehöll ett urval av de viktigaste händelserna berättade ur Daemons perspektiv istället för Katys. Jag måste erkänna att jag är en sucker för sådant, riktigt mysig detalj.

Betyg: Är man sugen på något som riktigt osar paranormal romance kan jag verkligen rekommendera den här. Men även om man är sugen på något roligt och fartfyllt med överjordiska inslag.

Obsidian

No comments:

Post a Comment