Sunday, August 13, 2017

Korta eller långa inlägg?

Jag har funderat en hel del över det här med läsvänliga inlägg på bloggar. Rent generellt kan jag ju känna att en kort och luftig text ofta är mer inbjudande att läsa på en skärm än långa och tradiga (den sorten som aldrig tycks ta slut). Då kanske man bara skummar igenom det mest intressanta.

Så jag brukar tänka "FÖRSÖK skriv kort i alla fall!", särskilt när jag skriver recensioner. Men samtidigt vill jag ju att alla mina tankar/åsikter ska komma fram, så det blir lite nyans och substans i recensionen mer än "jag gillar!". Det är en ganska svår balansgång. Oftast blir det långt ändå.

Hur känner ni? Vad föredrar ni att läsa/skriva?Bjuder på en bild av Häggvikseken! Lite trolsk, va? 
Den har ett hålrum i stammen, stort nog för fem personer att stå i samtidigt.
Skyddade bra mot regn ;) 

6 comments:

 1. Alltså: lite båda, kanske? HATAR inlägg med noll substans typ "idag gjorde jag det hejdå" MEN orkar sällan läsa megalänge inlägg. Eller alltså beror lite på - ibland orkar jag läsa dem. Brukar lämna dem olästa på Bloglovin tills jag har tid, så alltså då och då tycker jag långt funkar.

  Själv skriver jag ju suuperlånga recensioner och VILL verkligen bli bättre på att koncentrera. Men det är svårt! Sen är det ju skillnad - skriver bloggaren bra läser jag ju gärna långt rätt ofta. Jag menar det finns bloggare jag önskar skulle uppdatera fem gånger om dagen och varje gång med ett superlångt inlägg haha. Supersvårt faktiskt! Men oftast är nog ett mellanting rätt bra. Beroende på ämne också!

  Äh. Nu blev det här också långt och upprepande menmen vad ska en göra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha ja det går verkligen fort att skriva längre än man tänkt?! Men ja exakt, jag är också lite kluven på det där!

   Delete
 2. Jag brukar tycka att längre inlägg känns roligare att läsa, medan kortare ibland känns lite för opersonligt. Fast samtidigt så ska det ju inte bli alldeles för långt för då finns risken att läsaren bara skummar igenom...

  btw, vilken bra bogg du har! Jag tycker om att läsa dina recensioner t.o.m när boken inte ens är något enligt min smak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men åh vad glad jag blir! Och ja, jag håller med, det måste hålla en viss balans (även om det kan vara lite svårt).

   Delete
 3. Jag läser tusen gånger hellre lite längre och nyanserade texter än korta omdömen. Jag väljer bort "baksidesbloggar" - alltså där baksidestexten är kopierad och sen kommer ett kort omdöme som är generiskt typ "en riktigt spännande bok". Vad boken handlar om kan jag lätt hitta själv, det jag är intresserad av är vad andra människor tyckte och tänkte om boken... Tycker du skriver bra, vill inte ha kortare ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad skönt att höra! Och ja, baksidesbloggar är nog inte min grej heller, det känns inte som att man får ut så mycket av det. Tror jag fortsätter som vanligt med andra ord! :D

   Delete