Friday, August 15, 2014

Walking Disaster - Jamie McGuire

"One of these days you're going to fall in love, son. Don't settle for just anyone. Choose the girl that doesn't come easy: the one you have to fight for. And then never stop fighting. Never."

Travis och Abbys historia är tillbaka för runda nummer två, den här gången ur Travis perspektiv. I Walking Disaster får vi veta allt om hur en womanizing player plötsligt blir upp-över-öronen-förälskad i en till synes helt vanlig tjej. Varje exklusivt ögonblick från första boken är med, plus en hel del extra material, en del till och med efter slutet av Beautiful Disaster


Omdöme: Är det bara jag som tycker att texten på omslaget är väldigt rolig? "Find out what men REALLY think" - och så är boken skriven av en kvinna. Så det är väl snarare vad kvinnor (specifikt Jamie McGuire) tror att killar (Travis Maddox) tänker. Bortsett från det kan vi väl komma överens om att omslagen i den här serien är galet snygga?

Det här är, som sagt, samma historia återberättad ur en annan karaktärs perspektiv. Jag vet att vissa gillar sådana böcker, och att andra inte gör det (eftersom att historien, uppenbarligen, blir ungefär exakt likadan). Själv har jag alltid gillat att läsa om böcker, så att få samma historia berättad på ett annat sätt med andra detaljer passar mig perfekt. Det är uppfräschat, helt enkelt.

Många klagar ju på att Travis är kontrollerande och våldsam m.m. gällande Abby (vilket han kanske har pappan att tacka för om man läser citatet längst upp...) men det känns mer nedtonat i den här boken. Inte så att McGuire försökte släta över de våldsamma episoderna, utan mest för att man är i Travis huvud. Allt blir automatiskt mer logiskt och självklart då.

Annars tyckte jag ju om ettan, så jag tycker självklart också om tvåan. Karaktärerna är desamma, man får lite djupare inblick på historien, och man kan återigen förundras över hur de faktiskt blir tillsammans på slutet.

Något jag inte tyckte om (nog det enda) med den här boken var epilogen. Jag tror jag har svårt för "åh, så här blir det om tio år, nu återknyter jag fint till historian och sätter lite extra snärt på saker och ting!" Det som händer är Varning, spoiler, markera för att läsa! Travis då blivit polis/FBI (var ett tag sedan jag läste boken) och haffar/dödar Benny, och på så sätt får hämnd eller closure på något sätt. Slut på spoiler. Jag tyckte det drog ner lite av bokens betyg, eftersom jag gillar när epiloger är öppna, killarna inte blir för mycket av hjältar, och det snarare är en inblick av vardagen.

Betyg: Gillade du Beautiful Disaster och inte har något emot "omläsningar" ska du självklart läsa den här!

Walking Disaster

2 comments:

  1. "Find out what men REALLY think". Skulle inte ha lagt märke till om det om du inte hade sagt det, och åh nej. Jag skäms lite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, jag tyckte bara att det var en väldigt rolig detalj, upptäckte det när jag skulle hitta en bild till recensionen (min bok hade ett annat omslag) :)

      Delete