Sunday, October 16, 2016

Book Haul: Böcker för höstmys/rys

Nu är vi inne i oktober igen, den bästa månaden på året (i min mening) för att krypa upp i soffan med en bra bok. Så vad passar bättre än en book haul?Det här paketet möttes jag av i torsdags, så då kom jag riktigt i höststämning! Riktigt mysrysig inslagning. "Höstens ruskigaste bok" låter också väldigt lovande, så jag tror att det ska bli min läsning runt Halloween :)
Inuti låg boken till höger, Blodvittring av Staffan Cederborg (som också skrivit Kickar). Som jag förstår det är det en skräckhistoria som utspelar sig i en gotländsk fyr - och som halvgotlänning kan jag inte tycka annat än att det låter lovande!

Boken till vänster är från Modernista, en blandning av text och serieformat för mellanåldern. Verkar vara en snabb och rolig läsning :)


Sen kommer den andra boken från Opal, Marie-Chantal Longs Det är bara jag som är så fucking dålig (hon har också skrivit Den blomstertid nu kommer). Jag har tjuvkikat i den lite, och den verkar skriven på ett väldigt originellt sätt för att framhäva hur huvudpersonen Vladi tänker. Ser definitivt fram emot att läsa den!

Till höger är en annan bok för mellanåldern från Langenskiölds förlag, Leonora och Osmo 2 av Helen Johansson. Det är en illustrerad rymdäventyrsbok.


Sist men inte minst: Morgan Mattsons Sedan du försvann från Modernista och Moïra Fowley-Doyles Olyckornas tid (Modernista respektive Natur&Kultur). 

Den första har varit väldigt stor på den amerikanska YA-scenen och är väldigt hyllad. Som jag förstår det inkluderar det en dare-lista från en försvunnen bästa vän, så vi får väl se vart det barkar!

Sedan kommer Olyckornas tid som jag personligen är mest nyfiken på den här hösten (The Accident Season på engelska). Författaren är delvis irländsk och det verkar vara en lite kuslig folktro-fantasy i irländsk miljö, hur underbart låter inte det? Plus att omslaget är hur fint som helst!

2 comments: