Monday, February 18, 2013

Njaa, Stephenie Meyer...

Läste någonstans ett löst rykte om att Stephanie Meyer ska skriva två någorlunda fristående fortsättningar till The Host (vilket jag tror är en bra nyhet.) Men när jag skulle kolla upp det hela lite närmare på hennes hemsida så fick jag istället syn på något annat som störde mig lite.

The Host ska ju (som bekant) bli film och jag vet att det har varit en hel del missnöje med castingen. Jag har inte heller tyckt att alla skådespelarna riktigt passat till rollerna eller deras utseende, men jag tvivlar inte på att majoriteten av de kommer att sköta rollerna väldigt bra. Någon annan som dock hade lite funderingar om castingen var Stephanie Meyer själv, som på sin hemsida skrev så här om Jack Abel som ska spela Ian:

"Ian has been masterfully brought to life by the talented Jake Abel, with all of his complex choices and emotional evolutions. (It's really too bad Jake is so very unattractive, right? But his audition was amazing, and we decided to overlook his shortcomings in favor of his skill.)"


För de som inte känner igen honom så spelade han Luke Castellan i Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (som förövrigt ska få en uppföljare nu i år!). Nu är min bild av Ian visserligen svarthårig och har lysande blå ögon, typ, men jag tycker ändå att han ger ifrån sig rätt känsla.

Oavsett vad jag tycker om hur personen passar till rollen eller inte så ska man (enligt mig) inte hålla på och diskutera om huruvida skådespelaren är attraktiv eller inte. Speciellt inte som författare, eftersom det då är stor chans att många ser det och att det dessutom kan förändra folks bild av honom. Herregud, "It's really too bad Jake is unattractive"? Vem är hon att bestämma det egentligen? Och kul för honom om han läser det också.

Det här blev då en liten rant, men jag tycker ändå att författare bör vara "role-models" till någon grad. (Personligen tycker jag, oavsett om han är attraktiv eller inte, att han passar väldigt bra som Ian utifrån vad jag sett. Kolla till exempel atmosfären här? Äntligen en roll jag faktiskt blev nöjd med!)1 comment:

  1. Håller helt med. Vad har hon för rätt att påstå nåt sånt? Det var ju rätt dålig stil :(

    ReplyDelete