Friday, October 24, 2014

Tips: Författarpodden

Jag är en sådan där människa som egentligen inte tycker så mycket om t. ex. "booktube", ljudböcker, podcasts eller informationsvideor. Finns det en text om samma ämne som istället går att läsa, så gör jag mycket hellre det än sitter och lyssnar. För det går så långsamt! Människorna pratar långsamt, tar många pauser, och så kan man inte hoppa över delar man inte är så intresserad av. Åtminstone inte lika lätt.

Men den här podden, som hittills släppt två episoder (?) tycker jag faktiskt väldigt mycket om hittills. Jag tycker om tempot, ämnena, rösterna, och framför allt handlar det om saker jag är nyfiken på. Podcasten jag talar om är Författarpodden av Agnes Hellström och Frida Skybäck.

De pratar om skrivande, att bli författare, att vara författare, och ja... allt möjligt en författaraspirant (eller nyfiken bokslukare) kan tänkas vara intresserad av. Första avsnittet handlade om de två författarnas resa till bokkontrakt, och det andra, som jag faktiskt lyssnar på just nu, handlar om genrer. Rekommenderas!


2 comments:

 1. Vad roligt att du gillar vår podcast!

  Tack för puffen!


  Hälsningar Frida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var så lite så! Ser fram emot del två av "skrivprocessen", tyckte det var väldigt intressant hur ni skrev på så olika sätt!

   Delete