Friday, October 31, 2014

Book Haul från London

Jag har (som ni kanske förstod från rubriken) varit i London. Där har jag bl. a. varit på Warner Bros. tur i studion de filmade Harry Potter-filmerna i, köpt Sirius Blacks trollstav, och förstås införskaffat böcker. Nio stycken faktiskt. Utbudet i engelska bokhandlar skiljer sig lite från de svenska i och med att de har en del lite "indie" böcker, som är små och brittiska, och inte bara bestsellers, vilket förstås är väldigt intressant. De som har flera våningar är dessutom rena rama drömmen.

Några av böckerna har jag läst förut, men absolut velat ha i bokhyllan, andra har jag varit nyfiken på länge, eller bara plockat upp på chans. Här är de:

The Statistical Probability of Love at First Sight läste jag på hotellet, och Fiendish läste jag på ett café när jag försökte ödsla tid tills jag skulle möta resten av familjen för middag, men vad tycker ni jag ska läsa därnäst? Några förslag?

6 comments:

 1. Åh, var Fiendish bra? Jag köpte den i somras, men har inte kommit mig för att läsa den än. :) Annars så gillar jag Aristotle & Dante, It's Kind of a Funny Story, och Grasshopper Jungle mycket. Den sistnämnda är verkligen så konstig att jag fortfarande har svårt att förstå varför jag tycker om den. :) Hoppas du gillar dina nya böcker! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag är inte färdig med den än, men gillar den verkligen änsålänge! Ska nog ta och läsa Aristotle & Dante, den är så himla fin!

   Delete
 2. Hej! Härligt att du varit i London, hoppas du hade det bra! Ser att du köpt boken Som på svenska heter Förr eller senare exploderar jag! Men på vilket språk har du köpt den? :) är lite nyfiken! Gillar även boken Tape's omslag! Det är enkelt och samtidigt fint! Skriv gärna recension efter att du läst den! /Hannah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst är Tape hur fin som helst?! Blev helt kär i omslaget haha ;) Och en recension kommer så klart när jag läst den (förhoppningsvis snart)

   "Bajo la misma estrella" är The Fault in Our Stars fast på spanska, för att utmana mig själv lite :)

   Delete
  2. Ja det är det! Vad bra! :)
   Jag gissade faktiskt på att det kanske var spanska.. men jag hade ingen aning om att man kunde köpa spanska böcker i England.. för i Sverige har jag inte sett något liknande!
   Men är du spanjor eller studerar du spanska? :)

   Delete
  3. På de stora bokhandlarna i London har de hela våningar med bara "Foreign Languages"! Älskar det verkligen, bara att välja och vraka.

   Och haha, nej, jag är inte spanjor, utan läser spanska som tredje språk, men tycker att det är roligt, och vill se om jag klarar en hel roman. Så jag valde en jag läst förut och känner mig trygg med! :)

   Delete