Saturday, February 14, 2015

Vårlängtan (Tagg/Enkät)

Jag har blivit taggad av Hannah på Drawreadandtakeaphoto att göra taggen (enkäten?) Vårlängtan. Så ja, det är lite böcker, lite vår, lite blandat.


1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Sol! Som i längre dagar, och mer värme. Lite simpelminded så där. Sen tycker jag också om när snön ramlar ner från taken (utom när man är i stallet och hästarna får fnatt.)2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Jag brukar, helt ärligt, inte hålla koll på bokreor. Jag är för mycket av en impulsköpare för att kunna bevaka vilka böcker jag vill ha och köpa dem bara därför att "det är billigt" - ofta missar jag bara att det överhuvudtaget varit rea.

Men böcker jag vill ha, oavsett rea, är Marisha Pessls Special Topics in Calamity Physics, gärna en bok av Jojo Moyes (har läst så mycket fint om dem på bokloggar!) och något av Tove Jansson.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter? 

Om maj räknas som en vårmånad så är jag jättetaggad inför Simona Ahrnstedts nya En enda hemlighet! Annars finns det nog måååånga spännande böcker jag knappt kan bärga mig att sätta tänderna i.
4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?

Marisha Pessl.... ;) Det tog dock henne sju år mellan första och andra boken, vilket jag förstår eftersom Night Film var så otroligt komplex, så det gäller väl att inte hoppas på för mycket.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?

Jag har sörjt mina klänningar i flera månader (jag är en sådan där som upplever mig frysa hela tiden och gömmer mig i tjocka tröjor hela vintern, så klänningar och snö är inte min grej) och ser fram emot att kunna ha dem igen, snart! En och en annan ny klänning blir det nästan alltid.

Något så här flashigt har jag iofs aldrig, men ni fattar vinken.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?

Jag verkar ha väldigt stor idébrist till de här frågorna! Nej, inte direkt någon jag kan komma på.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Jag tjuvar från Hannah och väljer Aristotle & Dante Discover the Secrets of the Universe även om jag precis som hon tycker det är synd att de valt ett så icke-magiskt omslag jämfört med originalet. Rekommenderar verkligen att folk läser den, nu när den kommer finnas på svenska finns det inga ursäkter!

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad dy tycker bäst om med vintern!

Att det är vackert. Älskar snölandskap och de lite annorlunda ljusen de får. Annars är det väl trevligt att fylla år också, och jul och nyår skadar ju aldrig!Den här taggen har gjorts av så många att jag tänker vara tråkig och tagga alla som vill göra den! Och jag vet inte riktigt vad som hände med bilderna i det här inlägget, det blev lite skumt, blogger ville visst inte samarbeta alls så jag gav upp :)

2 comments:

 1. Vad kul att du ville göra taggen! :D Synd med blogger som inte ville samarbeta! Förstår verkligen den frusterande känslan. Har själv blivit utsatt för det ett antal gånger, haha. Jag blir typ galen då.

  Helt okej, att du tjuvade mitt svar! ;) Tycker bara det är kul, haha. Och ja, det är verkligen synd att de tog det omslaget som de tog. Men det är väll insidan som räknas, även av böcker! :) /kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blogger kan verkligen göra mig galet frustrerad ibland! Och ja, det heter ju att man inte ska "judge a book for its cover" ;)

   Delete