Tuesday, August 12, 2014

Flash Fiction 28 - STOR skrivtävling!

EU's delegation till Kina arrangerar tillsammans med det kinesiska företaget "The Bookworm" en stor internationell skrivtävling med deltagande från alla de 28 medlemsstaterna. Så vitt jag förstår det går tävlingen ut på att visa Europeisk kultur för kinesiska medborgare och att låta unga amatör författare få förmedla sin bild av sitt land.

Varje land har en jury som väljer ut fem bidrag som ska representera dem, och de 140 berättelserna kommer sedan distribueras online på sociala medier - över hela Kina! Vill man bli läst av många och göra ett namn för sig själv är det här alltså ett bra sätt att göra det på. Varje författare får förstås även en kopia av den fysiska boken i slutet av projektet.Reglerna finns på de två länkade sidorna längst ner, men jag tänkte dra lite kort info:


 • Tävlingen är öppen för alla mellan 15-28 år som bor i Sverige eller är svensk medborgare (du måste alltså varken ha medborgarskap eller bo i landet, som jag förstår det)
 • Bidraget får MAX vara 500 ord långt
 • Det ska vara skriven på svenska (och översätts sedan till engelska och kinesiska, coolt va?)
 • Berättelsen ska utspela sig i Sverige
 • Deadline är den 30 september - så skriv, skriv, skriv!


All information hittar ni på de här sidorna:

Tävlingens hemsida

Info om tävlingen på Sveriges kinesiska ambassads hemsida

10 comments:

 1. Skulle gärna varit med men är bara 14. :(

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Det kommer ju fler tävlingar så småningom i alla fall :)

   Delete
 3. Åh, vill vara med! Vill vara ett år äldre xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. De verkar gått miste om en massa bidrag med den åldersgränsen märker jag xD

   Delete
 4. Jo jag tänkte fråga. Jag ska skicka in mitt bidrag har jag tänkt men sedan såg jag att det stod att man skulle skriva lite info om sig själv (på max 50 ord) och sedan ha en bild på sig själv också. Tror/Vet du att/om bilden och texten ska vara på samma dokument som själva novellen eller inte och om det ska vara i samma dokument räknas de där 50 som 50 ord från de 500 som historien ska vara på eller räknas infon bort så att man fortfarande har 500 för själva historien. Hoppas du förstår vad jag menar. Jag har ingen aning om hur det ska vara xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eller man behövde ju itne ha en bild på sig själv. Man kunde ha något som representerade sig själv också xD

   Delete
  2. Vet inte om du fick svar på allt eller inte, men jag är relativt säker på att presentationen ska vara i samma dokument som själva texten och att det inte räknas med i Word-counten!

   Delete
  3. Ok ^^ Tack. Jag har varit väldigt osäker på hur jag ska göra allt och så xD Men tack för svaret ^^

   Delete